top of page

Casco Phil orkest

55 topmuzikanten en een topdirigent!

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

Benjamin Haemhouts: Geboren en getogen in België, maar reist de wereld rond als dirigent. Na een 15-jarige carrière als docent en trombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Duitse Bamberger Symphoniker legde hij zich toe op het dirigeren en componeren. Hij studeerde orkestdirectie bij de Russische dirigent Alexander Polyanichko, bij wie hij ook assistent was.

Casco Phil: Het orkest Casco Phil bestaat uit 55 topmuzikanten uit binnen- en buitenland. Allen zijn geschoolde en bekroonde professionals. Casco Phil is een ‘huis van muziek’ waar ruimte is om te experimenteren over de kunstvormen heen, in de breedste zin van het woord. De instelling ‘orkest’ mag de creativiteit niet in de weg staan: het artistieke idee staat centraal, de vorm rondom dat idee is veranderlijk en speelt een versterkende rol.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

Elise Caluwaerts

sopraan

Elise is de sopraan in kwestie en ze is een echt multitalent. Ze woont en werkt hoofdzakelijk in Londen en New York en ze is nog steeds actief als brand ambassador voor onder andere Scapa, maar het is uiteraard omwille van haar hemels stemgeluid dat Elise op deze avonden aanwezig is.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

Vitali Rozynko

bas

Vitali is van Russische afkomst, maar heeft gestudeerd in De USA. Hij is een echte rising star en hij zingt in alle grote operahuizen van Europa.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

gepresenteerd door:

Bart Van der Roost

Wie is Bart van der roost?

De leraar trombone van Bart van der roost aan het conservatorium had ooit voorspeld: “Bart, op een dag word jij nog een manager.” En zo gebeurde het ook. Na zijn muziekstudies belandde Bart Van der roost in het management van Brussels Philharmonic.

Als muzikant in de orkestbak zag hij dat er in deze digitale tijden nog steeds hopeloos geknoeid wordt met papieren bladmuziek. Bart lag er zo mee de basis van neoScores en Gustaf, een interactief webplatform met digitale partituren. Bart van der roost neemt je mee in zijn verhaal over ambitieuze dromen en harde reality checks, over durf en creativiteit, op het snijvlak tussen de liefde voor muziek en creatief ondernemerschap, tussen kunst en business.

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2
bottom of page